Medical Taping - Sportmassage Marion

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Medical Taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

De gebruikte Cure Tape® komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. De liftende werking van de Cure Tape® geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfe-afvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.

Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. Bij het aanleggen van sporttape ontstaat een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden. Dit heeft een vertragende werking op het herstel.

De anti-allergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de benodigde Cure Tape® zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Het toepassingsgebied mag breed genoemd worden:

-Schouder-, nek-, (onder)rug-, elleboog-, pols-, knie- en enkelklachten
-Bloeduitstortingen en vochtophopingen door verstuiking of kneuzing
-Spierscheurtje (zweepslag)
-Hielspoor, plantaire fascitis/platvoeten, hallux valgus
-Verrekking van schouder-, knie- en enkelbanden
-Houdingscorrecties, gewrichtscorrecties en stabilisatie
-Reuma
-Hernia, lage rugklachten
-Bekkeninstabiliteit
-Migraine, chronische- en spanningshoofdpijnen
-COPD en hooikoorts
-Overbelasting zoals:

-RSI-klachten
-Achillespeesklachten
-Tennisarm/golferselleboog
-Lopersknie

Wanneer mag het Medical Taping Concept niet/gedeeltelijk worden toegepast?

-Afweer; wanneer de tape gaat irriteren of onaangenaam aanvoelt.
-Ernstige trauma’s.
-Hartklachten of nierklachten; waarbij het tapen de doorbloeding/circulatie niet mag stimuleren.
-Huidaandoeningen; de tape is niet steriel, tenzij rond de aandoening wordt aangebracht. Dan zorgt de tape voor sneller weefselherstel door stimulering van de doorbloeding. De tape moet bij een erg dunne huid extra voorzichtig worden verwijderd.
-Trombose; tapen bevordert de doorbloeding en zet circulatie aan.
-Zwangerschap; er kan invloed worden uitgeoefend op de baarmoeder.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu