Hoofdpijnmassage - Sportmassage Marion

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoofdpijnmassage

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders heeft minimaal 1 dag in de week hoofdpijn. De mensen denken dat hoofdpijn bij het leven hoort, dat het je lot is en dat de huisarts niets kan betekenen voor je. Dat is niet waar! Ga met hoofdpijnklachten die al geruime tijd aanwezig zijn altijd bij de huisarts langs. Het advies is om niet langer zelf te experimenteren met medicatie maar zoek samen naar een oplossing voor het probleem.

Soorten hoofdpijn
Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. De bekendste zijn toch wel de migraine, hormonale hoofdpijn en spanningshoofdpijn.
Er zijn verschillende gradaties van migraine. De pijn is matig tot heftig en meestal eenzijdig aanwezig. Deze pijn neemt toe bij lichamelijke inspanning. Het is bij migraine raadzaam om eerst te achterhalen wat de oorzaak is van een migraine-aanval.
Als je als vrouw last hebt van hormonale hoofdpijn denk je dat het er nu eenmaal bij hoort en loop je hier langer mee rond dan nodig is.
Spanningshoofdpijn komt niet door spanning maar is een verzamelnaam voor een aantal soorten hoofdpijn. Kenmerken zijn pijn aan weerszijden van het hoofd, doffe drukkende pijn of een lichte tot matige intense pijn en de pijn wordt niet erger bij lichamelijke inspanning. De pijn straalt vanuit de nek/schouders naar het hoofd. De schouders zijn stijf en pijnlijk. Daarnaast kun je ook last hebben van misselijkheid en gevoeligheid voor harde geluiden of fel licht.

Massage
Naast de medicatie/behandeling via de huisarts is er ook de mogelijkheid om geregeld een massage te nemen van het hoofd, de nek en de schouders. Ook wel “hoofdpijn” massage genoemd. Door middel van deze massagevorm zorg je er voor dat de druk en spanning van de spieren van het hoofd, de nek en de schouders af neemt. De hoofdpijn is daarmee niet opgelost maar de heftigheid zal wel afnemen. Als deze massage met enige regelmaat wordt gegeven zal je na verloop van tijd het verschil merken. De migraine of andere vormen van hoofdpijn zullen niet verdwijnen maar wel dragelijker worden. De hoofdpijn massage geeft voornamelijk een ontspannen effect.

Naast de hoofdpijn kunt u ook andere klachten hebben. Geef deze klachten aan tijdens ons telefoongesprek. 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu